Home > Devino Sponsor

Sponsorizează Asociația Alexia-Maria

Poți ajuta fără costuri majore.

Ne poți ajuta să ne continuăm proiectele și să ne îndeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Dacă compania ta are profit și plătește impozit, ne poți sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

  • nu depășesc 20% din impozitul pe profit datorat;
  • sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizările care depășesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitățile cu privire la sponsorizări sunt reglementate prin art. 21, al. 3, litera p, din Codul Fiscal. Așadar poți face o sponsorizare fără să te coste nimic. Poți, astfel, decide cum să fie folosiți o parte din banii pe care de altfel i-ai plăti la sfârșit de an către Stat. Ne poți susține proiectele, iar noi vom avea grijă ca fiecare leu să fie cheltuit cu chibzuință și responsabilitate.

Cum procedezi ?

  1. Semnăm un contract de sponsorizare, poți descărca o variantă de  CONTRACT DE SPONSORIZARE
  2. Până la sfârșitul anului, compania ta plătește suma prevazută în contract printr-o plata obișnuită care va fi înregistrată contabil, la fel ca orice altă cheltuială. În momentul plății impozitului către Stat, această sumă va fi scăzută din totalul de plată.

Câteva date legislative:

Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal:

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

  •  la mie din cifra de afaceri;
  • 20% din impozitul pe profit datorat.

În limitele respective se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale;

Câteva detalii despre noi și cum puteți dona sume în RON

Nume: Duțu Valentin

Email: Contact@Asociația-AlexiaMaria.ro

Nr. Tel.: +40 773 81 44 55

Beneficiar: Asociația Alexia-Maria

IBAN: RO33BUCU1091215945176RON

Banca: Alpha Bank

Sponsorizarea ta va ajunge acolo unde trebuie, și anume la copii cu dizabilități.

Un share poate ajuta..